关于公开征求团体标准《自愿性可持续标准编制指南》(征求意见稿)意见的通知

中国标准化协会作为自愿性可持续标准中国国家平台秘书处承担单位,组织完成了团体标准《自愿性可持续标准编制指南》(征求意见稿)及编制说明(附件1和附件2),现公开征求意见。请于2020年10月11日之前将《意见汇总表》(附件3)反馈至中国标准化协会。

2020年09月14日

Sustainable Finance: Commission welcomes the adoption by the European Parliament of the Taxonomy Regulation

The European Commission has today welcomed the adoption by the European Parliament of the Taxonomy Regulation – a key piece of legislation that will contribute to the European Green Deal by boosting private sector investment in green and sustainable projects.

2020年06月22日

《自愿性可持续标准评价指南》征集意见

中国标准化协会承担自愿性可持续标准中国国家平台秘书处工作。现向社会公开征集对《自愿性可持续标准评价指南》的意见,请于2020年7月1日前将征集意见表发送至联系人邮箱。

2020年06月09日

关于公开征集《自愿性可持续标准编制指南》 起草单位及起草人的函

中国标准化协会承担自愿性可持续标准中国国家平台秘书处工作,将牵头起草《自愿性可持续标准编制指南》团体标准,现向社会各界公开征集参与上述标准项目的起草单位及起草人,请于2020年4月30日前将签字盖章后的申报表反馈至中国标准化协会。

2020年03月28日

国际森林日|方便面、巧克力里都有的东西竟然对环境有这么大的影响?

随着世界对棕榈油需求的日益增长,棕榈油产业也因此在生产国扩张。然而,棕榈油产量增加主要是因为油棕种植面积扩大,而非单产提高。在这样的发展路径下,这些国家在环境、社会方面付出了高昂的代价。联合国开发计划署致力于提供专业知识和能力建设方面的支持,在印尼、巴布亚新几内亚和利比亚开展可持续棕榈油的工作,以应对棕榈油非可持续性生产带来的挑战。

2020年03月24日

GOTS version 6.0 released: References to OECD Guidelines & Assessment of Living Wage Gap

The new GOTS version 6.0 will be released this Thursday, 19th March 2020. The approach of the revision process, undertaken every three years, is to set stricter ecological and social criteria while maintaining relevance of the Global Organic Textile Standard.

2020年03月19日

WWF“蔚蓝星球基金”项目

“蔚蓝星球基金”由世界自然基金会(WWF)与地球自然基金会(OPF)在2018年共同发起,该项目的愿景是通过支持创新或跨领域合作的海洋保护行动。2020年,蔚蓝星球基金二期将在前期基础上,加强WWF在黄海生态区的工作,并进一步推动WWF实现其在中国海洋保护上的愿景——到2030年至少30%的沿海和海洋生态系统得到保护或有效管理,世界可持续渔业产量翻一番。

2020年03月16日

FSC公布涉嫌违规企业

近期,FSC在发现有一些持证企业涉嫌将非认证泡桐充作认证产品开展交易后,进行了广泛调查,并对这些涉嫌欺诈行为的持证企业采取初步行动,公布了涉嫌违规企业名单,包括证书终止企业和证书暂停企业名单。

2020年03月15日

Opportunities for short-term visiting scholar positions on "Transnational cooperation" at German Development Institute

The Research Programme “Inter- and Transnational Cooperation” at the German Development Institute / Deutsches Institut für Entwicklungspolitik (DIE) offers a possibility for short-term visiting scholar positions of 4-12 weeks between May and December 2020.

2020年03月11日